-
Priprema25 min
-
Kuhanje60 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
U pretis dodajte meso, ulje, so, čili, kumin, biber, bijeli luk u prahu, dimljenu slatku papriku i origano. Rukama umasirajte začine u meso.
Dodajte vodu, zatvorite poklopac i stavite na kolo.
Kada sigurnosni ventil počne pištati kuhajte još 45 minuta. Meso bi trebalo da bude mekano i da se lako raspadne.
Meso isčopati na male komadiće.
Tortilje umočite u temeljac u kojem se meso kuhalo, a zatim na polovinu tortilje dodajte meso, mozzarellu i cheddar. Lagano preklopite tortilje na pola.
Zagrijte grill tavu. Dodajte malo ulja. Pržite tacose i serijama, pržeći 2-do 4 minute po strani, dok obje strane ne porumene, a sir se rastopi.
Pržene tacose, prebacite na tacnu.
Poslužite tacose dok su još uvijek vrući i hrskavi.
U svaki dodajte habenara, kupusa, rukole i malo soka od limete.
Nakon što isprobate naš recept, podijelite s nama svoje komentare.
Juneći tacosi
Sastojci
Follow The Directions
U pretis dodajte meso, ulje, so, čili, kumin, biber, bijeli luk u prahu, dimljenu slatku papriku i origano. Rukama umasirajte začine u meso.
Dodajte vodu, zatvorite poklopac i stavite na kolo.
Kada sigurnosni ventil počne pištati kuhajte još 45 minuta. Meso bi trebalo da bude mekano i da se lako raspadne.
Meso isčopati na male komadiće.
Tortilje umočite u temeljac u kojem se meso kuhalo, a zatim na polovinu tortilje dodajte meso, mozzarellu i cheddar. Lagano preklopite tortilje na pola.
Zagrijte grill tavu. Dodajte malo ulja. Pržite tacose i serijama, pržeći 2-do 4 minute po strani, dok obje strane ne porumene, a sir se rastopi.
Pržene tacose, prebacite na tacnu.
Poslužite tacose dok su još uvijek vrući i hrskavi.
U svaki dodajte habenara, kupusa, rukole i malo soka od limete.
Nakon što isprobate naš recept, podijelite s nama svoje komentare.
Ocijeni